Tuesday, October 14, 2008

Calon Pilihan Anda!


Pilihanraya bagi mengisi jawatan dalam majlis perwakilan pelajar(MPP) Universiti Utara Malaysia kembali lagi bagi sesi 2008/09.Disini sy dengan bangganya memperkenalkan calon number 9 bagi mengisi kerusi umum:

Nama:Nur Mohd Saifudin Bin Salahudin
Asal :Kluang , Johor
Usia : 22 tahun
Motto:"ASPIRASI PENJANA MAHASISWA GLOKAL"

Sy dengan ini bersungguh2 menyarankan supaya mahasiswa/siswi sekalian agar memberi sokongan dengan mengundi beliau dan sekaligus memberi peluang kepada empunya diri untuk mengutarakan pemikiran beliau diatas apa2 isu yang berkaitan dengan mahasiwa/siswi UUM serta menjadi penghubung terbaik diantara mahasiswa dengan pihak pentadbiran.Anda boleh menggunakan website ini bagi memberi pendapat dan cadangan kepada beliau berkenaan apa2 isu atau masalah sebelum dan selepas pemilihan.Untuk warga UUM diucapkan selamat mengundi dan buatlah pilihan yang bijak!

SAYA MESTI PILIH!



21 comments:

pro uum said...

sememangnya calon yang terbaik untuk menerajui mppuum serta melonjakan imej uum setanding dengan universiti2 diseluruh dunia.

-hamba allah-

Anonymous said...

Inilah dia calon pro-pegawai bukannya pro-pelajar, baik duk kat kachi tu diam-diam dah lah

Anonymous said...

Betul tue..mse kempen pun dah tunjuk die tu memang tak boleh bwk ap2 pn tuk student...Blah lu

Anonymous said...

nak tanya skit pd yg mengutuk 2..apa smbngn korang kpd universiti..at least dia sudi memberi khidmat dan tenaga drpd korang yg habuk pn takda,haha..

Anonymous said...

Yalh erk, nape lh duk kutuk dea kn..biarlah dea buktikan dlu walaupun mmg tak bolewh bwek ap2prubhn pn nnt..huhuhu

Anonymous said...

helo bro, klu lu rse lu pnye pemimpin nie xbleh kne kritik, baek xpyah jd pemimpin lh...

Anonymous said...

no komen...

- hamba Allah -

Anonymous said...

nape glokal ek? tak global je? x p jauh lh hang nie...

-kedah gemilang-

Anonymous said...

nape glokal ek? tak global je? x p jauh lh hang nie...

-kedah gemilang-

Anonymous said...

alhamdulillah...
saudara saifuddin menang...
mudah2an be the 1 of new MPP president..

Anonymous said...

ps menang berlagak cm best..
tu ak bengang tu..
ni klu mpp uum ni bagos..
ak cabar..
hapuskn syarat stiker kenderaan..
bru d kate kn ade fungsi..
ni cam x cukup kuase/boneka/tunggul je..
mpp bazir duit u wat pilihan raye je name nye.. alangkah baik duit tu d derma kn pd yg lebih mmerlukn..
stu g.. klu stakat wat prog untuk dri sndri baik x payah beb..

-cau cin cau-

Anonymous said...

nk beri pandangan biarlah yg ilmiah atau bermakna,bukannya ikut emosi..jgn byk berpolimek,igt tujuan korang dtg study kt sini..kalu xsuke peraturan kt uum boleh blah mana2 universiti yg korang fikir boleh ikut citarasa korang..lu fikir lah k

-xmarah nsht jer-

ahok said...

Salam.kpd semua yg mengkritik tanpa membina, korang semua x layak nak kritik. Menghrapkan bantuan dan pertolongan org lain, tanpa membantu dan menyokong.sudahlah,klu mcm ni sikap melayu,sampai bila pn melayu x kan maju.
klu calon ni pro-pegawai,knp kau x brtanding?dan buktikan yg kau 2 pro-pelajar.maybe kau 2 pro-sak.
Klu dia x leh wat pape,buktikan kau blh wat sesuatu.
wei bro!klu lu nak mengkritik, biarlah yg membina.bkn yg membabi buta.

Ajeem said...

syukurlah dah menang..moga berjaya membawa perubahan kepada UUM.

myunn@plotocrat said...

tahniah din,
x sia2 rumate ko anta mes promote kt ak aritu. hehe.
harap ko boleh la jd mpp yg boleh dikenang.
ok.

AMSYA said...

ASSALAMUALAIKUM

"Jangan tanya apa sumbangan MPP dan Univeristi pada kita, tapi tanye dulu ape yang dah kita buat dan beri kat universiti kita ini"

kalau rasa kita dah cukup beri sumbangan dan jasa pada universiti, barulah anda berhak untuk mengkritik universiti.

saya setuju dengan AHOK 125%.. (sila baca komen beliau)

cukuplah stakat ni..

SALAM

AMIR SYAFFIQ HAMZAH
PRESIDEN
JPMDPP BANK RAKYAT

amsya said...

SALAM.


pasal stiker kenderaan tu, tak yahlah diperjuangkan.. bagus ade double standard ni.. yang aktif tak yah bayar, yang tak aktif (macam yang tukang komen atas2 tu, kalau boleh bukan byar rm100je, tapi up lagi sampai rm300 pun takpe.. kesimpulannya, aktif2kan lah diri..jadi barula selamat dari kene bayar.. barula tak ramai yang bleh bwk kenderaan dan parking pun senang nak cari.. huhuhu

-ADIOS-

-AMSYA-
"tak anti-pegawai tapi
bukan pro-pegawai"

Anonymous said...

haa.. bagos la tu..
jdkn la alasan x nk wat keje..
bru sket pn dh beria2 defen..
pe nk jd ni..!
tu bru sket beb..
mampos la nk wat perubahan cm ni..

-cau cin cau-

Anonymous said...

Laman blog ni bagus, kepada owner dia sila promote sikit. Maksud saya gaya penulisan untuk topik2 sebelum ini memuaskan, mungkin subjektif tapi boleh pergi lagi jauh ke dalam dan tidak hanya terhad kepada isu semasa tapi sewajarnya melangkaui batasan waktu.

Harap terus kan menulis

Staf UTTSB
http://www.uttsb.uum.edu.my/

ketua perusuh said...

tima kasih atas komitmen anda suma pada isu dan blog nie..

Anonymous said...

ak setuju....