Monday, November 10, 2008

Rancangan Yahudi dan Krisis Ekonomi


Seperti dijangka oleh ramai conspiracy theorist, kini bunga-bunga peperangan mula kelihatan. Dengan masih menjalankan kaedah klasik, golongan Illuminati nampaknya kali ini mengunakan pula konglomerat Lehman Brothers sebagai isu ekonomi dunia.Kita tidak tahu negara manakah yang bakal terlibat dengan peperangan besar kali ini

Namun para pemerhati politik lebih cenderung untuk bersetuju bahawa Israel sendiri akan berperang.Semua ini adalah teka-teki di depan mata yang hanya menunggu masa untuk meletus dalam akhbar-akhbar dunia. Kita juga tidak tahu bilakah peperangan tersebut akan berlaku.

Namun apa yang pasti perang antara 2 negara besar akan berlaku dan perang itu bukanlah Perang Dunia Ketiga atau Armageddon. Perang itu lebih kepada antara blok Pro-Zionis dan Blok Pro Anti Zionis.

Isu Lehman Brothers dan Bailout Luar Biasa

Keganjilan dalam isu ekonomi di Amerika ialah secara tiba-tiba Presiden kepada Federal Reserve Bank iaitu Timothy F. Geithner memanggil orang-orang besar Lehman Brohters untuk bermesyuarat pada 13 September 2008.

Seperti laporan, mesyuarat tersebut diadakan untuk memfokuskan kepada ‘situasi masa depan’ Lehman Brothers. Mesyuarat tersebut membincangkan tentang kemungkinan akan berlakunya emergency liquidation dalam aset-asetnya. Atau dalam erti kata lain, mereka bermesyuarat bagi tujuan “bersedia untuk bankrap”

Akhirnya pada 15 September 2008, Lehman Brothers mengumumkan kebankrapan mereka dan serentak dengan itu mengumumkan juga mereka memfailkan memohon bantuan kewangan seperti akta dalam Chapter 11.

Chapter 11 merupakan perundangan ekonomi yang dibentuk bertujuan menyalurkan dana-dana tambahan bagi membantu ekonomi syarikat-syarikat di Amerika. Kongres bersetuju untuk bailout kepada Lehman sebanyak USD700 billion.

Nilai USD700 billion adalah jumlah bailout terbesar dalam sejarah Amerika.Bagi kebanyakan Conspiracy Theorists bersetuju dengan mereka bahawa krisis ini adalah ciptaan Dajjal untuk mencetuskan peperangan besar.Terdapat beberapa kemusykilan terhadap nilai tersebut. Setelah disuntik dana saiz raksasa pada 20 September 2008 itu, Lehman Brothers tetap tidak mampu memulihkan kesihatan syarikatnya.

Tujuan Utama Mencetuskan Krisis Ekonomi Tujuan utama krisis ekonomi yang dimulai oleh kebankrapan Lehman Brohters ialah sebagai suatu situasi rekaan semata-mata. Situasi ini direka bagi mengambil dana kewangan kerajaan Amerika untuk kegunaan peperangan.

Tidak diketahui siapa penyimpan sebenar dana bailout USD700 billion yang diberi secara berperingkat itu. Walaupun laporan akhbar-akhbar Amerika mengatakan ianya digunakan oleh Lehman Brohters tetapi terdapat keganjilan dari segi pengurusan dana.

Antaranya ialah nilai bailout yang diminta melebihi nilai aset sebenar Lehman Brothers. Lebihan itu adalah sebanyak USD61 billion. Itu pun Lehman Brothers masih tidak mampu menyembuhkan syarikat-syarikatnya.

Ramai Conspiracy Theorists menjangkakan bahawa dana tersebut telah dipindahkan kepada bank-bank di Israel sebagai persediaan modal peperangan. Modal terbawa yang dijangkakan setakat ini ialah USD400 billion.

Perang Konspirasi Dajjal (PKD)

Krisis ekonomi ini adalah krisis untuk mewujudkan peperangan antara negara Israel atau Amerika dengan negara-negara yang tertentu. Kita tidak pasti negara manakah yang bakal diplih oleh Dajjal nanti.

Apa yang pastinya negara itu adalah negara Islam. Peperangan mungkin boleh berlaku antara beberapa penjuru dan tidak lagi satu lawan satu atau 5 lawan satu.Ini adalah Perang Konspirasi Dajjal yang dipercayai diwujudkan untuk tujuan-tujuan persediaan menghadapi Imam Mahdi.

WALLAHU'ALAM..

7 comments:

NA_SR said...

salam..
boleh bertukar link blog?
time kasih

v said...

Masuk akal wan, tapi betul ke & mana ko dapat sources?

Mohd Norizzuan said...

drpd theory konspirasi...

Anonymous said...

Bahaya giler baca cerita mcm ni, dahsyat tu..ish ngeri aku...

emz

ryu said...

Hey, thank you for visiting my blog.
good blog men!!

Muhammad Azli Shukri said...

menarik tulisan ini..

R.juliza said...

aku penah baca pasal iluminati dan conspiracy theory..tak silap semua yang try explore rahsia tue kene masuk CIA..btw, theory ni ada kene mengena dgn the "eyes" dan 7 piramit..dan semua tu leh nampak dalam duit kertas US 1 dolar..rahsia conspiracy tu ada dalam duit tu, pasal kenapa simbol helang..one eye..7 stages piramit, kenapa simbol arrow dan sbgainye..conspiracy tu dah lama wujud..dan sape2 je bek individu, syarikat, organisasi baik pemimpin dan politician yang menggunakan simbol one eyes tu lah conspiracy dgn theory ni..tak silap dia ada kaitan ngn yahudi gak memandangkan golongan yahudi lah yang paling ramai jadi jutawan kat US dan menyumbang banyk income kepada US..benda ni nak wujdukan 1 kerajaan dunia kot..dan hanya ada satu kuasa tunggal..jadi diorg nak dominate dunia dalam segala aspek..jadi perkara untama yang diorg nak halang tentulah kebangkitan negara islam..dan tentu juga diorg akan hapuskan negara2 yang mampu menjdi pencabar diorg...conspiracy ni agak menarik..sebb ada ura2 masa anwar ibrahim naik semula ada kaitan dengan conspiracy ni...